هک چیست و هکر کیست؟
هک Hack در واقع روشی برای پیدا کردن نقاط ضعف و نفوذ به سیستم های کامپیوتری و یا گوشی های هوشمند می باشد که هکر می تواند توسط هک کردن، به راحتی وارد بخش های مختلف دستگاه قربانی خود شده و از اطلاعات داخل آن سوء استفاده کند. هک کردن Hacking معمولا برای پیدا کردن راه دسترسی کاملا غیرمجاز به سیستم ها و شبکه های کامپیوتری انجام می شود. عموما هدف از هک کردن، خسارات بسیار شدید به سیستم ها یا برای دزدیدن (سرقت) اطلاعات موجود در سیستم می باشد.
اما در برخی مواقع هک کردن می تواند وجهه کاملا قانونی هم داشته باشد و از عملیات هک می توان برای پیدا کردن نقاط ضعف سیستم های شبکه و کامپیوتری نیز استفاده کرد. در واقع این نوع هک کردن فقط با هدف تست امنیت سیستم ها انجام می شود و این روش هک را با نام Ethical Hacking (هک اخلاقی) می شناسیم. در این محتوا سعی داریم مفاهیم مختلفی از روش های هک اخلاقی Ethical Hacking را به شما عزیزان معرفی کنیم.
هک چیست و هکر کیست؟
اما هک چیست و هکر کیست؟ این روزها خبرهای حاکی از هک شدن سیستم های کامپیوتری و گوشی های هوشمند بسیار زیاد به گوشی ما می رسند، از هک شدن وبگاه های اینترنتی دولتی و سامانه های سوخت رسانی در کشور عزیزمان ایران گرفته تا حملات سایبری و فیشینگ به حساب های بانکی افراد و خالی کردن آنها توسط هکرها. اما واقعا هک چیست و هکر به چه فردی گفته می شود؟ پس در ادامه با همیار مارکت اندروید همراه باشید …
هک چیست؟
کلمه هک Hack یا همان رخنه، به معنی سود بردن از یک روش بسیار سریع، هوشمندانه و بسیار پیچیده برای نفوذ و یا رفع یک مشکل در سیستم های کامپیوتری و سیستم عامل های هوشمند می باشد. در علوم مربوط به رایانه معنی هک گاه مترادف (کرک Crack) که رمزگشایی است نیز در نظر گرفته می شود. همچنین از هک برای سازمان های انتظامی و امنیتی دولتی کشورها به عنوان سلاحی برای جنگ سایبری استفاده می شود.
🟠 هک Hack : به معنی رخنه یا نفوذ به یک سیستم رایانه ای است.
🟠 هکر Hacker : به فرد نفوذ کننده گفته می شود.
🟠 کرک Crack : به معنی رمزگشایی یک سیستم رایانه ای است
🟠 کرَکر Cracker : به فرد گشاینده رمز گفته می شود.
هکر کیست؟
هکر یا رخنه گر Hacker یک متخصص سیستم های رایانه ای و هوشمند می باشد که از دانش فنی بسیار بالای خود، برای دستیابی به یک هدف یا غلبه بر یک مانع، در یک سامانه رایانه ای از روش های کلاملا غیر قانونی و غیر استاندارد استفاده می کند. اگرچه اصطلاح « هکر Hacker » در فرهنگ عامه با « هکر امنیتی Security hacker » پیوند خورده است.
هکر امنیتی به شخصی که از دانش فنی بسیار بالای خود در خصوص رفع اشکالات و یا سوء استفاده برای ورود به سامانه رایانهای و دسترسی به دادههایی که به طور معمول در دسترس آنها نیست استفاده میکند. همچنین عملیات هک می تواند توسط شخصیت های مشروع در موقعیت های قانونی هم مورد استفاده قرار گیرد.
به عنوان مثال، برخی از سازمان های اجرای قانون در کشورهای پیشرفته، گاهی اوقات از روش های هک کردن برای جمع آوری شواهد در خصوص مجرمان و جنایتکاران و سایر افراد مخرب و بدخواه استفاده می کنند. این می تواند شامل استفاده از ابزارهای ناشناس ماندن (مانند VPN یا وب تاریک) برای مخفی کردن هویت هکر به صورت آنلاین باشد و هکر خود را مانند مجرمان جلوه دهد. به همین ترتیب، سازمان های مخفی و اطلاعاتی جهانی، می توانند از روش های هک در رفتار قانونی کار خود، استفاده کنند.
تاریخچه هک و هکر
تاریخچهٔ استفاده از کلمه هک Hack و هکر Hacker و استفاده از آن ها در موسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology) در سال ۱۹۶۰ بر می گردد. معنی اصلی هک سود بردن از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل مشکلی تکنیکی بوده است. این واژه همراه با واژه مشتق شده دیگر آن با عنوان هکر، به معنی کسی است که توانایی پیاده سازی و ساخت هک های جدید را دارد گفته می شود. هک به عنوان بخشی از پردازش و سیستم های پردازشی، به ۵ دهه می رسد و عناوین و بخش های مختلفی دارد. در سال ۱۹۶۰ در MIT اولین عملیات هک اتفاق افتاد و در همان زمان هم اصطلاح هکر به وجود آمد.
هک چرا و چگونه انجام میشود؟
در ادامه مطلب (هک چیست و هکر کیست؟) از سامانه همیار مارکت اندروید، اکنون می خواهیم به معرفی هک سیستم های پردازشی (Hacking processing systems) بپردازیم. اما طبق معمول باید در ابتدا به مواردی بپردازیم که ذهن اکثر مردم را درگیر خود کرده اند و ما می خواهیم تک تک آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.
🟣 انواع روش های هک چیست؟
🟣 چرا اصلا هکرها هک می کنند؟
🟣 چه دلایلی برای هک کردن سیستم ها وجود دارد؟
🟣 هکر از چه روش هایی برای هک و نفوذ استفاده می کند؟
🟣 ویژگی های شخصیتی و مهارتی لازم برای هکر چیست؟
🟣 چه راهکارهایی وجود دارند تا سیستم های ما هک نشود؟
انواع روش های هک چیست؟
همانطور که در مطالب بالا به آن ها اشاره کردیم، هک عملیاتی است که شما باید از سیستم های خود در برابر آن محافظت کنید و تنها با پیش بینی این که چگونه یک هکر ممکن است به سیستم های شما وارد شود، انجام می شود. پس بر اساس اینکه چه چیزی هایی ممکن است هک شوند، می توان هک را به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم کرد که در ادامه انواع روش های هک را معرفی می کنیم:
هک وب سایت Website Hacking |
هک وب سایت یعنی به دست گرفتن غیرمجاز کنترل بر روی وب سایت و نرم افزارهای مربوط به آن، مانند: نفوذ به دیتابیس و اینترفیس های دیگر. |
هک شبکه Network Hacking |
هک شبکه یعنی جمع آوری اطلاعات درباره شبکه با استفاده از ابزارهایی مانند Telnet، NS lookup، Ping، Tracert، Netstat و غیره. این کار با هدف آسیب رساندن به سیستم شبکه و از کارانداختن آن انجام میشود. |
هک ایمیل Email Hacking |
هک ایمیل شامل دسترسی غیرمجاز به اکانت ایمیل و استفاده از آن بدون اجازه مالک آن است. |
هک اخلاقی Ethical Hacking |
با هدف تست سیستم شبکه و کامپیوتر است و شامل یافتن نقاط ضعف این سیستمها است. در نهایت هم این نقاط ضعف، اصلاح میشود. |
هک رمز عبور Password Hacking |
هک کردن رمز عبور و پسورد شامل ریکاور کردن پسوردها از اطلاعاتی است که یا روی سیستمها ذخیره شده یا در تراکنشها استفاده شده است. |
هک کامپیوتر Computer Hacking |
هک کردن کامپیوترها شامل دزدیدن رمز عبور و ID با استفاده از روشهای هک است و هکر با این اطلاعات، اقدام به دسترسی غیرمجاز به سیستم پردازشی میکند. |
هک گوشی موبایل Mobile Phone Hacking |
هک گوشی موبایل شامل دزدیدن اطلاعات شخصی با استفاده از روش های هک است و هکر با این اطلاعات، اقدام به دسترسی غیرمجاز به اطلاعات گوشی موبایل می کند. |
مزایای هک چیست؟
هک در مواردی که در ادامه آمده، نه تنها ضرر ندارد بلکه از مزایای هک محسوب می شوند:
- ریکاور کردن اطلاعات گمشده مخصوصا وقتی پسورد تان را فراموش کرده اید
- انجام تست نفوذ برای بالا بردن امنیت شبکه و کامپیوتر
- قرار دادن مقیاسهای پیشگیرانه به میزان کافی
- داشتن سیستمهای کامپیوتریای که جلوی هکرهای بدجنس را از دسترسی بگیرند
معایب هک چیست؟
با وجود تمام مزایایی که برای Hacking برشمردیم، هک میتواند خطرناک باشد و با مقاصد خرابکاری انجام شود که نتیجه آن به شرح زیر است:
- رسوخ امنیتی به شکل انبوه
- دسترسی غیرمجاز به سیستمها برای به دست آوردن اطلاعات شخصی
- تجاوز به حریم شخصی
- مختل کردن سیستمها
- حمله Denial of Service یا DoS
- حمله به سیستمها
هدف از هک کردن چیست؟
همان طور که گفته شد، هک کردن میتواند با اهداف مثبت و یا منفی انجام شود. دلایلی که افراد، اقدام به هک کردن میکنند به شرح زیر است:
- تفریح
- خودنمایی
- دزدیدن اطلاعات مهم
- آسیب زدن به سیستم
- تجاوز به حریم شخصی
- اخاذی
- تست امنیت سیستم
انواع هکرها بر اساس هدف هکر
در این قسمت میخواهیم هکرها را دستهبندی کنیم. این دستهبندی بر اساس هدف هکر از هک کردن سیستم است. در ادامه انواع هکرها را از این منظر معرفی میکنیم:
هکرهای کلاه سفید (White Hat Hacker)
هکرهای کلاه سفید را با عنوان Ethical Hacker هم میشناسیم. این هکرها نه تنها هرگز به سیستمها آسیب نمیزنند بلکه سعی دارند نقاط ضعف سیستم شبکه و کامپیوتر را با تستهای پیشگیرانه و ارزیابیهای آسیبپذیری پیدا کنند. Ethical Hack یا هک اخلاقی، غیرقانونی نیست و یکی از سِمتهایی است که در صنعت IT وجود دارد. شرکتهای بسیاری هستند که اتیکال هکرها را استخدام میکنند تا تستهای پیشگیرانه و ارزیابیهای آسیبپذیری را انجام دهند.
هکرهای کلاه سیاه (Black Hat Hacker)
هکرهای کلاه سیاه را با عنوان Cracker هم میشناسیم. این هکرها به منظور دسترسی غیرمجاز به سیستم و آسیب زدن به آن و یا دزدیدن اطلاعات، اقدام به هک میکنند. هک کلاه سیاه همواره غیرقانونی است چرا که اهداف شومی در بر دارد که شامل دزدیدن اطلاعات شرکتها، تجاوز به حریم شخصی، آسیب زدن به سیستم و بلاک کردن ارتباطات داخل شبکه است .
هکرهای کلاه خاکستری (Grey Hat Hacker)
هکرهای کلاه خاکستری، مخلوطی از هکرهای کلاه سفید و هکرهای کلاه سیاه هستند. آنها بدون اهداف شرورانه هستند اما هک برای آنها جنبه فان و تفریح دارد، و یا ضعف امنیتی سیستم و شبکه را پیدا میکند که البته بدون اجازه صاحبان آن انجام میشود. هدف هکرهای کلاه خاکستری این است که صاحبان سیستمها را از ضعفها مطلع کنند و مورد سپاسگزاری قرار گیرند و یا هدیهای دریافت کنند.
انواع هکرها بر اساس چگونگی هک کردن
در این قسمت میخواهیم دسته بندی دیگری برای هکرها ارایه کنیم. این دسته بندی بر این اساس است که هکر چه چیزی را هک میکند و چگونه هک میکند. در ادامه انواع هکرها را از این منظر معرفی میکنیم:
هکرهای کلاه قرمز (Red Hat Hacker)
هکرهای کلاه قرمز، مخلوطی از هکرهای کلاه سفید و هکرهای کلاه سیاه هستند که فعالیت آنها در زمینه هک کردن سیستمهای دولتی، مراکزی که از نظر امنیتی سطح بالایی دارند، و در کل هر آنچه را که شامل اطلاعات حساس است را هک میکنند.
هکرهای کلاه آبی (Blue Hat Hacker)
هکرهای کلاه آبی کسانی هستند که دقیقا خارج از گود امنیت کامپیوتر فعالیت میکنند و در زمینه پیدا کردن باگ های سیستم مشاوره میدهند. آنها به دنبال روزنههایی هستند که احتمال دارد مورد سواستفاده قرار گیرند و سعی دارند این گپها را ببندند. مایکروسافت اصطلاح Blue Hat را برای ارایه یک سری موارد امنیتی استفاده میکند.
هکرهای الیت (Elite Hacker)
در بین هکرها موقعیت اجتماعی دارد که بهترین مهارتها را توضیح میدهند و اخیرا هم تمام رخنهها توسط این گروه از هکرها کشف شده است.
هکرهای اسکریپت (Script Kiddie)
هکرهای اسکریپتی هیچ مهارتی در رخنه به سیستم ندارند و این کار را فقط با استفاده از ابزارهایی که دیگران نوشتهاند انجام میدهند.
هکرهای مبتدی یا کلاه سبز (Neophyte / Green Hat)
هکرهای مبتدی یا کلاه سبز کسانی هستند که در زمینه هک، تازه کار هستند و تقریبا هیچ تجربه و دانشی برای کار روی تکنولوژی و هک ندارند.
هکرهای Hacktivist
هکتیویست، هکری است که از تکنولوژی استفاده میکند تا پیام سیاسی یا مذهبی یا اجتماعی یا … را اعلام کند. این هکرها معمولا حمله DoS و یا هک وب سایت ها را انجام میدهند.
مهارت ها و ویژگی های شخصیتی لازم برای هکرها
هک کردن سیستمهای کامپیوتری علاوه بر اینکه علم است هنر هم هست. و برای اینکه هکر ماهری شوید باید دانش زیادی کسب کنید. علاوه بر این باید دانش خود را آپدیت نگه دارید و جدیدترین تکنولوژی ها و تکنیک های رخنه را بررسی کنید.
- هکر باید کارشناس سیستم های کامپیوتری باشد، برنامه نویس بسیار قوی و دارای مهارت های شبکه کامپیوتری باشد.
- هکر باید صبر و پشتکار خوبی داشته باشد تا بتواند بارها و بارها کاری را تست کند و منتظر گرفتن نتیجه باشد.
- هکر باید به اندازه کافی باهوش باشد تا شرایط را درک کرده و مدل تفکری دیگران را بداند تا بتواند رخنهها را تشخیص دهد.
- هکرِ خوب، مهارت و قدرت حل مساله در سطح بالا را دارد.
مهارت ها و تخصص های لازم برای هکرها
- مدرک علوم کامپیوتر، گواهی نامه های آشنایی با سخت افزارها و نرم افزارها
- برنامه نویسی به مدت چند سال و سپس داشتن جایگاه پشتیبانی فنی
- گواهی نامه های شبکه شامل Network+ و CCNA
- گواهی نامه های امنیت شامل Security+ و CISSP و TICSA
- تجربه کار در جایگاه مهندس شبکه و ادمین سیستم
- یادگیری پیوسته در زمینه امنیت کامپیوتر و به کارگیری آن برای امن کردن سیستمهای شبکه و کامپیوتری در جایگاه مهندس امنیت شبکه
- مطالعه و یادگیری در زمینه های زیر:
Trojan horses |
Backdoors |
Viruses |
Worms |
Denial of Service (DoS) Attacks |
SQL Injection |
Buffer Overflow |
Session Hijacking |
System Hacking |
جلوگیری از هک و نفوذ هکرها
در ادامه مطلب هک چیست و هکر کیست که در بالا به آن ها اشاره کردیم، اکنون می خواهیم توصیه های امنیتی برای جلوگیری از هک شدن سیستم های کامپیوتری، شبکه، سرور و گوشی های موبایل هوشمند را به شما ارائه کنیم، با رعایت نکات زیر، شما می توانید تا درصد بسیار بالایی از هک هدن سیستم های مورد نظر خود جلوگیری کنید.
🟢 استفاده از فایروال Firewall
🟢 استفاده از نرم افزارهای امنیتی Security software
🟢 استفاده از ابزارهای مانیتورینگ Monitoring tools
🟢 آپدیت سیستم و Firmware و نرم افزارهای نصب شده
🟢 استفاده از سیستم عامل و نرم افزارهای تست و تایید شده
🟢 استفاده از سخت افزارهای معتبر و قطعات اورجینال از شرکت های معتبر
🟢 نصب و آپدیت آنتی ویروس های معتبر و شناخته شده جهان.
اما باید به این نکته مهم هم توجه داشته باشید که از نظر فنی، هر چیزی که به اینترنت متصل می شود، قابلیت هک شدن را دارد. اما راه های بسیار مفیدی هم وجود دارند که شما می توانید از این راه و روش ها برای بالا بردن امنیت و محافظت از داده ها، اطلاعات و دستگاه های خود انجام داده و امکان نفوذ هکرها را بصورت کامل سلب کنید.
نرم افزار سامانه مراقبت از خانواده همیار جی پی اس (نظارت آزاد)
با استفاده از برنامه نظارت آزاد می توانید کنترل گوشی فرزند خود را به دست گرفته و نظارت کاملی بر فعالیت ها و ارتباطات او داشته باشید. این برنامه در سه نسخه ارائه شده است که در ادامه درباره آنها توضیح خواهیم داد.
نسخه اول را میتوان بر روی گوشی فرزند نصب کرد و به محض اتمام فرایند نصب، آیکون برنامه بصورت خودکار مخفی خواهد شد که باهوشترین فرزندان هم قادر به پیدا کردن آن نمی باشند.
نسخه دوم نرم افزار هک گوشی نظارت آزاد این است که والدین با استفاده از شماره موبایل و سریال گوشی اقدام به هک موبایل با شماره و سپس نظارت بر فعالیت های فرزندان خود کنند تا به راحتی در برابر خطرات اجتماعی جلوگیری نمایند.
برنامه سامانه مراقبت از خانواده نظارت آزاد در تمام نسخه های ارائه شده به شما امکان ردیابی نامحسوس، مشاهده لیست تماس ها، پیامک ها، تصاویر موجود در گالری و نظارت بر شبکه های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و غیره … را می دهد.
همچنین در آخرین نسخه برنامه سامانه مراقبت از خانواده نظارت آزاد شما می توانید نرم افزار را با آیکون دلخواه خود مثلا تلگرام بدون فیلترشکن، آنتی ویروس و هر چیز دیگری که خودتان بخواهید… برای فرزندتان ارسال کنید و از او بخواهید تا برروی لینک ارسالی شما کلیک نماید. به محض کلیک فرزند بر روی لینک، نرم افزار بر روی گوشی ایشان نصب شده و فرزندتان با وارد کردن ایمیل و رمز ثبت شده شما در برنامه، عملیات نصب را به اتمام می رساند و برنامه بصورت کامل از لیست برنامه های نصب شده در موبایل پنهان می شود تا فرزندتان هرگز متوجه عملکرد برنامه نشوند. توجه داشته باشید که پس از خرید اشتراک باید به پشتیبانی مراجعه نمایید تا همکاران ما برنامه را برای شما سفارشی سازی کنند.
با استفاده از این نسخه شما در واقع هک با لینک را انجام داده اید. قابلیت های منحصر به فردی که در این نسخه به برنامه اضافه شده است، قابلیت ضبط تمام مکالمات و مشاهده تصاویر اطراف توسط دوربین گوشی فرزند می باشد.
(نسخه دوم هم باید نصب دستی شود)
حرفه ای ترین سامانه نظارت و کنترل گوشی های هوشمند
سامانه مراقبت از خانواده همیار جی پی اس عنوان سامانه قدرتمندی است که به منظور مدیریت گوشی فرزندان در حوزه کنترل و مانیتورینگ، خدمات زیر را به والدین ارائه می نمایید:
اولین سامانه ردیابی و کنترل مخفی گوشی موبایل فرزندان برای مراقبت خانواده
● کنترل، مکان یابی و ردیابی موقعیت لحظه به لحظه گوشی موبایل
● کنترل و ردیابی تماس ها و پیامک های گوشی موبایل با گزارش کامل
● کنترل و ردیابی شبکه های اجتماعی از جمله تلگرام و اینستاگرام و … در فضای مجازی
● کنترل و ردیابی نامحسوس گوشی تلفن همراه موبایل به صورت غیرقابل تشخیص توسط فرزندان
● نصب سریع و آسان نرم افزار کنترل موبایل به همراه راهنمای فارسی
● نسخه های کاملا حرفه ای و دائمی، حتی بدون پرداخت شارژ ماهیانه و سالیانه
✔ اولین و برترین سامانه آموزشی نرم افزارهای اندرویدی جهت امنیت فرزندان و دیگر افراد خانواده به شما والدین گرامی این امکان را می دهد تا به سادگی و با داشتن کمترین دانش فنی بتوانید از خدمات حرفه ای سامانه برخوردار شوید.
همین حالا شروع به نظارت کنید
خط ۳ : ۰۹۳۷۷۴۰۲۰۰۶
خط ۲ : ۰۹۳۸۷۷۳۰۰۱۰
خط ۱ : ۰۹۱۲۶۴۹۹۹۵۰
مشاوره ۲۴ ساعته رایگان
مشاوره ۲۴ ساعته رایگان
جهت تماس مستقیم بر روی شماره ها کلیک نمایید
خط ۱ : ۰۹۱۲۶۴۹۹۹۵۰
خط ۲ : ۰۹۳۸۷۷۳۰۰۱۰
خط ۳ : ۰۹۳۷۷۴۰۲۰۰۶
هک کردن ودسترسی به کل برنامه هایش
تعمیر پرینتر
ممنون
سلام. احساس می کنم که همسرم داره بهم خیانت میکنه و بهش شک دارم، چون چند وقتی میشه که اصلن بهم اهمیت نمیده و حتی نگاهمم نمیکنه، با این برنامه میتونم گوشی زنمو هک کنم؟